Pagina's

zondag 21 januari 2018

Waterspreeuw in de AWD

We hadden afgelopen weekend helaas weinig tijd voor een lange wandeling en dus besloten we de AWD te bezoeken om de redelijk zeldzame waterspreeuw te spotten. Hij was hier al eerder gezien en waarom zouden we ook nu geen geluk hebben? Eenmaal aangekomen in de AWD zagen we 2 fotografen naar een kleine plas kijken. Van afstand pakten we onze telelens en begonnen dezelfde plas te observeren. En ja hoor, na pakweg 10 minuten de AWD binnengelopen te zijn, was het al meteen raak. Daar zat de waterspreeuw. Na een paar ver afgenomen foto's en naarmate het drukker werd met fotografen besloot de waterspreeuw met enige regelmaat heen en weer te vliegen. Grappig om te zien dat de hele club de vogel achterna gaat. Wij besloten mee te gaan in de optocht. Schijnbaar had het beestje niet zo veel aandacht voor de fotografen, want hoe dichtbij men ook kwam, het beestje bleef rustig zitten. En op die manier krijg je dus een mooie rapportage van de waterspreeuw.











Zoals gezegd hadden we weinig tijd en dus waren wij best tevreden met deze foto's. Helaas was het hierdoor een kleine wandeling en bleven we in de buurt van de ingang. Bij dezelfde plek als de waterspreeuw liet zich ook de gele kwikstaart zien en de ijsvogel. Laatstgenoemde zat echter op een te grote afstand om een mooie en scherpe foto te nemen. Niet ver hier vandaan konden we nog wat plaatjes van de herten schieten. Daarna was het echt tijd om te gaan. Wie weet wat waarneming.nl ons een volgende keer brengt.





1 opmerking:

  1. Mooie serie van de waterspreeuw. Een goed meewerkend vogeltje dat er niet meteen vandoor gaat. ook de gele kwikstaart werkte leuk mee, en de hertjes zijn altijd een dankbaar onderwerp.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen